boogie-woogie ples

Boogie Woogie

Bugi-vugi (Boogie Woogie) je oblik sving plesa inspirisan lindi hopom i rokenrolom iz 1950-ih godina. Energičan i veseo ples koji dozvoljava improvizacije i slobodan stil. Popularnost bugi-vugija je rasla zajedno sa rokenrol zvezdama poput Elvisa i Džeri Li Luisa koji su zamenili staru sving muziku na radiju i u noćnim klubovima.

Želite da naučite bugi-vugi od nule?

Ovo je kurs za vas! Nije potrebno nikakvo plesno iskustvo, nije potrebno da dođete sa partnerom/partnerkom. Pogodan je za sve generacije i uzraste, zato zgrabite svoje patike i svratite u Swing’n’Roll. Prvi čas je besplatan.

Časovi se održavaju jednom nedeljno u trajanju od sat vremena. Naša preporuka je da krenete na oba plesa (Lindy Hop i Boogie-Woogie), ali je na vama da izaberete opciju koja vama odgovara (dobijate popust ukoliko upišete oba plesa).

PRIJAVI SE

Kratka istorija bugi-vugija
Kako je ples dobio ime?

Tokom 1950-ih godina, danšnji bugi-vugi ples bio je poznat kao rokenrol. Iako može da se pleše uz bugi-vugi muziku, mnogo češće se pleše uz rokenrol. S obzirom na to da je ime rokenrol već bilo uzeto za takmičarski ples akrobatski rokenrol (Acrobatic Rock 'n' Roll), bugi-vugi je morao naći alternativni naziv. Usvojio je ime zasnovano na muzici sa kojom se često uparivao.

Da li se pleše u sporom ili brzom ritmu?

Bugi-vugi može biti i spor i brz, ali se češće pleše u brzom ritmu. Poznat je po brzom i spektakularnom radu nogama, visokoj energiji i slobodi tokom plesa koja daje prostor improvizacijama i slobodnom stilu.

Mnogi ljudi ga mešaju sa lindi hopom. Iako je lindi hop imao veliki uticaj na bugi-vugi, ova dva plesa nisu ista. Postoji još jedno pogrešno shvatanje da bugi-vugi mora biti brz. Međutim, ples i muzika za bugi-vugi mogu biti spori.

Bugi-vugi danas funkcioniše kao društveni ples, ali je ponekad prepoznatljiviji kao takmičarski ples.