Retro maskenbal u Ulici

četvrtak 31.10.2019.

Maskenbal u Ulici-zlatno doba džeza, swinga i čarlstona

Burne dvadesete // Zlatno doba džeza, swinga i čarlstona

Bliži nam se 2020, a mi ćemo svratiti u burne dvadesete prošlog veka, koje su posebno privlačne zbog hedonizma, glamura i dekadencije.

Specifična ženska moda ovog perioda je vezana za pojavu flaperki, razuzdanih devojaka u kratkim haljinama sa resama, bez rukava, okićenih perjem i dugačkim bisernim ogrlicama.

Muški stil se nazivao “gangsterskim” i obeležila su ga karakteristična trodelna odela sa tregerima, leptir mašnom ili kravatom. Kao modni detalj, služila je džepna maramica ili cvet na reveru. Nosile su se zumbane cipele i šeširi.

Ponesi svoje zanimljive i zabavne kostime s dna ormara i prepusti se zabavi!

Za muziku će biti zadužena Swing'n'Roll ekipa koja neguje plesove i muziku iz swing i rock’n’roll ere koji su obeležili period od 20-ih do 50-ih godina prošlog veka. Pored časova swing plesova, Swing’n’ Roll organizuje tematske događaje poput nastupa, svirki, plesnih večeri i radionica, sa idejom dobre zabave i edukacije.

U toku maskenbala ćemo imati i kratku radionicu čarlstona, namenjenu svima, bilo da već plešu ili žele da nauče nekoliko osnovnih zabavnih koraka.

Čekamo te na prostranom plesnom podijumu!

Ulica bar, Balkanska 13

Četvrtak, 31. oktobar od 21h do 01h

Cena karte 150 dinara

Vidimo se!

Pogledaj Facebook event