Vikend swing radionica sa Nejcom

13. i 14. april 2019.

Pozivnica za vikend swing radionicu sa Nejc Zupanom

Prijave za Vikend SWING radionicu sa Nejcom su zatvorene!

Novi nalet swing energije stiže u aprilu i to pravo iz Ljubljane! Dolazi nam poznato ime sa međunarodne swing scene - NEJC ZUPAN!

Vikend swing plesa:
2 plesne radionice BALBOA i LINDY HOP (2 + 3 sata)
2 plesne večeri (subota i nedelja)

SUBOTA 13.4.
19-21h - radionica Balboe u Osnovnoj školi "Dragan Kovačević", Cetinjska 8
21-00h - druženje i ples u Jazz kantini Lisabon, Čavketov pasaž

NEDELJA 14.4.
15-18h - radionica Lindy Hopa u Prvoj ekonomskoj školi, Cetinjska 5-7
21-00h - plesno veče-Swing susreti u Ulici, Ulica Music Bar, Balkanska 13

MAPA LOKACIJA

Nejc Zupan je elegantan i inovativan plesač, a posebnu pažnju poklanja jazz pokretu i muzikalnosti, te neguje svež i zabavan pristup časovima. On je instruktor različitih swing plesova: Lindy Hopa, Balboe, Charlestona i Bluza kako u Sloveniji, tako i na međunarodnim festivalima i radionicama gde je stekao veliko pedagoško iskustvo. Nejc je prijatelj naše swing scene od njenog začetka, te je kao prvi međunarodni Lindy Hop instruktor držao radionicu u Beogradu još 2015. u plesnoj školi Sinatra. Ovoga puta, Nejc će držati dve radionice - radionicu Lindy Hopa i Balboe.

NE PROPUSTITE PRILIKU!
Prvi put u Beogradu imate mogućnost da zaplešete sve popularniji swing ples Balbou, te da je učite baš od Nejca, jednog od najtraženijih Balboa učitelja na evropskoj sceni.

Program:
Radionice će se prilagoditi vama koji se prijavite. Čas Balboe će moći da prate i potpuni početnici ili oni sa jako malo plesnog iskustva, dok će za čas Lindy Hopa biti potrebno da plešete više od 6 meseci.

Prijave za Vikend SWING radionicu sa Nejcom su zatvorene!

Više o plesovima:
Balboa je swing ples poreklom iz Južne Kalifornije. Nastao je ranih 20-tih godina prošlog veka, a najveću popularnost je stekao u međuratnom periodu. Balboa je partnerski ples i pleše se na swing jazz muziku - tačnije na big band swing, kao i gypsy swing. Ovaj ples karakterišu sitni koraci, pa nema potrebe za velikim prostorom kako bi se u njemu uživalo. Balboa je idealan odgovor na brzu muziku, ali se može plesati i na melodije umerenog i sporijeg ritma.

Lindy Hop je muzikalan i kreativan ples koji može biti spor i elegantan ili brz i energičan. U ovom plesu su dozvoljene improvizacije, a što su plesači iskusniji i improvizacije su bogatije. Spoj je mnogih plesova, ali najviše se razvijao pod uticajem Jazz stepa i Charlestona.

Pogledaj Facebook event